Premie zonneboiler

Het is aantrekkelijk om te investeren in een zonneboiler, omdat een systeem zichzelf altijd terugverdiend. De terugverdientijd ligt gemiddeld rond de 10 jaar, maar dit kan verlaagd worden dankzij premies en andere financiƫle regelingen. Dit maakt het nog aantrekkelijker om over te stappen op groene energie. De landelijke premieregeling bestaat niet meer, maar er zijn voor zowel particulieren en zakelijke gebruikers andere opties. Welke dat precies zijn kun je hier lezen. Het is handig om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden voordat je besluit om een zonnecollector installatie aan te schaffen. Of misschien heb je al een systeem laten plaatsen, maar ben je benieuwd of je geld kunt terug krijgen.

Premie voor particulieren in 2019

Er is voor 2019 geen landelijke premie beschikbaar voor particulieren. Als eigenaar kun je wel gebruik maken van de BTW-regeling. Met een zonneboiler wek je namelijk zelf energie op en je kunt een deel van de opgewekte energie. Hierdoor wordt je als ondernemer gezien en kun je tot 21% van de investering terug vragen. Veel gemeentes hebben daarnaast ook een lokale premie. Je kunt dit het beste even bij jouw eigen gemeente navragen, omdat de regeling bij iedere gemeente anders is. Ook hier kun je geld mee besparen. Gebruik deze tool.

Zakelijk

Zakelijke gebruikers van zonnepanelen hebben recht op andere premies dan particulieren. Zij kunnen in aanmerking komen voor onder andere: renovatie premies voor bedrijven. Daarnaast kunnen er allerlei duurzame producten worden afgetrokken van de winst. Ga ook naar Energie Sparen.